Studii recente care te vor face sa imbratisezi mai repede noile tehnologii

La fel cred si locuitorii Statelor Unite, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Pew Research Center: patru din zece americani sunt de parere că in ultimii 50 de ani, cele mai importante schimbari pozitive in societate s-au datorat, in primul rand, avansului tehnologic si abia apoi descoperirilor medicale, dezvoltarii economice, drepturilor civile sau politicii.

Nu avem prea multe motive sa fugim de tehnologie, spun studiile.

 

Astfel de păreri sunt sustinute de diverse studii care vorbesc despre rolul pozitiv al tehnologiei in vietile noastre:

 

  1. Masinile electrice, populare deja in Japonia, unde numarul statiilor de incarcare pentru masinile electrice a depasit numarul benzinariilor, dar si in tari ca Norvegia si Olanda, consuma, pe aceeasi distanta, doar doua treimi din energia pe care o consuma o masina care functioneaza cu benzina, potrivit unui studiu UE. Nu toate vestile sunt bune: un alt studiu realizat in Statele Unite, atrage atentia asupra faptului ca de multe ori dealerii auto nu incurajeaza achizitionarea unor astfel de vehicule, o problema pe care cumparatorii au semnalat-o, se pare si in Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia – probabil unul dintre motivele pentru care o companie ca Tesla alege sa isi vanda direct masinile.

  1. Japonezii sunt inaintea restului lumii si cand vine vorba despre schimbarea altor obiceiuri. De exemplu, au fost printre primii care au folosit dispozitive de fumat care incalzesc tutunul, fara sa il arda si care fac uitate astfel fumul, scrumul si mirosul neplacut, ca alternativa la tigarile traditionale. Dispozitive ca IQOS au tot mai multi utilizatori si la noi in tara, un studiu realizat recent in Anglia, de catre Public Health England, aratand ca produsele pe baza de tutun incalzit elimina cu pana la 95% mai putine substante nocive, comparativ cu tigarile traditionale.

  1. Un studiu realizat la Universitatea din York, Marea Britanie, arată că a fi bun la jocurile video este un semn de inteligență, astfel de jocuri funcționând asemenea unor teste IQ. Explicația? Sunt jocuri de strategie și perspicacitate. Mai mult, tehnologia are, se pare, un efect pozitiv și în cazul celor care suferă de ADHD sau au doar probleme de concentrare, și nu este o cauza a acestor probleme, așa cum s-ar putea crede. Sursa: manager.ro, automarket.ro

Related posts

Leave a Comment

2 × 3 =