Știți povestea lanțului de cafenele 5 to go?

Poate cel mai cunoscut lanț de cafenele din România, 5 To Go este un business 100% românesc, care a pornit dintr-un garaj amenajat în 2015 de Radu Savopol, un designer care s-a reorientat în Horeca.

Life.ro a prezentat întreaga poveste a lanțului care a devenit rapid cunoscut pentru produsele vândute la doar 5 lei și pentru raportul corect calitate-preț.

Conform intervului acordat pentru Life.ro, 5 To Go a fost inițial un chioșc mic în Piața Lahovari, un garaj amenajat drăguț, din care puteai să-ți iei cafea „to go” cu 5 lei. Cafeaua era bună, prețul era corect, iar atmosfera foarte occidentală și prietenoasă. Azi sunt 127 de cafenele în toată țara și până la finalul anului vor fi 150 și s-a creat astfel cea mai mare rețea de cafenele din România.

Radu Savopol, patronul 5 To Go, s-a născut într-o familie atipică, cu rădăcini grecești și țigănești, ce s-a format pe la 1700. Pe lângă asta, întreaga familie a avut înclinații spre cultură. Nici un membru al familiei nu a făcut negustorie până la Radu, toți au fost artiști, dar fără studii în domeniu. El a fost singurul cu studii de artă, dar a ajuns negustor.

Citește interviul integral pe life.ro

Related posts

Leave a Comment

one × 5 =