Stadioane din întreaga lume au devenit spitale pentru infectaţii cu coronavirus

28 martie 2020  |  10:43  |  👁 391 Vizualizari


Stadioanele din lume şi-au schimbat rolul și au devenit spitale pentru infectaţii cu coronavirus. În Italia, Spania şi Brazilia unele stadioane s-au trasformat în spitale, pentru a-i interna pe cei infectaţi cu noul coronavirus, titrează Mediafax.

În Italia, stadionul din Coverciano, Florenţa, care reprezintă terenul central de pregătire şi sediul tehnic al Federaţiei Italiene de Fotbal, a fost transformat în spital. Astfel este pregătit pentru a primi pacienţi care trebuie să ajungă la terapie intensivă.

În Spania, stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu, este la dispoziţia autorităţilor medicale. Arena a devenit o magazie uriaşă, acolo unde au fost depozitate echipamente medicale.

În Brazilia, stadionul Pacaembu, deţinut de prefectura din Sao Paulo, Brazilia, este acum un spital de câmp. În interiorul arenei vor fi montate în jur de 200 de paturi.

Guvernatorul din Rio de Janeiro, Wilson Witzel, a anunţat că emblematicul stadion Maracana va fi pregătit cu 800 de paturi pentru noile cazuri de coronavirus. De asemenea a fost propusă şi arena celor de la Botafogo, Nilton Santos, pentru a fi transformat în spital.

Englezii, care până la această oră au 14.543 de cazuri cu 759 de decese, au primit un ajutor din partea clubului Chelsea. Oficialii de pe Stamford Bridge au oferit cazare gratuită cadrelor medicale la hotelul Millennium.

În România, fostul internaţional Răzvan Raţ şi-a transformat hotelul din Slatina în centru de carantină.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.