Specialiștii ne recomandă să ne testăm înainte de a merge la rude. La ce altceva mai trebuie saă fim atenți

15 decembrie 2020  |  09:34  |  👁 269 Vizualizari


Medicii recomandă ca cei care vor să-și viziteze rudele să se testeze înainte. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să neglijeze celelalte măsuri impus de autorități. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că ar fi bine să limităm întâlnirile cu persoane cu care în mod obișnuit nu ne întâlnim.
”Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecăm de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați. N-ar fi rău să ne testăm înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion. Pentru a avea o siguranță mai mare.
O să fie momentul când lăsăm garda jos, nu mai purtăm mască, distanțarea nu mai există, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi ca întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni. Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar dacă ne uităm la ei, chiar dacă ne e rudă poate fi infectată” a spus Adrian Marinescu la Antena1.
De ce trebuie să ținem cont când mergem la cumpărături
Și pentru că tot este luna cadourilor și toată lumea se pregătește cum știe mai bine pentru sărbători, specialiștii clarifică un aspect. Este foarte important să ne dezinfectăm mâinile și nu produsele pe care le cumpărăm.
”Dacă păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grijă la igienă și să purtăm mască. Nu e nevoie să dezinfectăm ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci dacă le avem curate, nu există niciun risc” a mai adăugat medicul.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.