Spania caută în continuare materiale medicale. Măsurile de izolare s-au dovedit a fi eficiente, așa că executivul a decis să le prelungească până pe 26 aprilie

5 aprilie 2020  |  09:54  |  👁 313 Vizualizari


În Spania, și mai multe victime decât în Italia, în ultima zi: peste 800! Totalul deceselor din regat se apropie de 11.800. Guvernul de la Madrid rămâne precaut și hotărăște să prelungească starea de urgență cu încă 15 zile. În tot acest timp, în spitale, cadrele medicale sunt alături de bolnavii cărora încearcă să le aline suferința și altfel. Corespondentul nostru la Madrid, Felix Damian relatează.

Maria și fiica ei, Marta, sunt internate de 3 săptămâni în spital și până acum nu s-au văzut decât prin apeluri video. Medicii de la spitalul din Madrid au făcut însă un efort și le-au internat pe cele două paciente – mamă și fiică – în aceeași cameră.

Bătălia cu noul coronavirus se dă în secțiile de Terapie Intensivă, care au nevoie în continuare de materiale medicale, în ciuda eforturilor depuse până acum de autoritățile spaniole pentru achiziționarea lor.

Guvernul spaniol a repartizat în ultimele zile peste 34 de milioane de materiale sanitare, dar spitalele din toată țara continuă să ceară măști, mănuși, ochelari, combinezoane, dezinfectant și aparate pentru respirație artificială.

Mai multe firme spaniole se implică deja în producția materialelor de protecție medicală. Guvernul a încheiat un contract cu o fabrică din Madrid, care va livra zilnic 100 de aparate pentru respirație artificială.

Pedro Sanchez , premierul Spaniei: „Nu există nici o îndoială că, dacă suntem uniți, nu numai că vom salva vieți, în ciuda datelor pe care din păcate le vedem, dar vom câștiga și lupta împotriva virusului„.

Spania a reușit să evite blocajul sistemului sanitar deocamdată, iar măsurile de izolare s-au dovedit a fi eficiente, drept pentru care guvernul a decis să le prelungească până la 26 aprilie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.