Șpăgarii de la RAR Brașov, filială și în Prahova

6 aprilie 2022  |  07:55  |  👁 312 Vizualizari


38 de adrese din județul vecin, pe lista polițiștilor de la Brașov: percheziții în căutare de mașini, 26 de persoane ridicate de acasă.

Joi, 6 aprilie, polițiști de la Brașov, de la Criminalitate Economică și Investigații Criminale, au descins la 38 de adrese din Prahova. IPJ Brașov nu a dat detalii despre faptele incriminate, menționând doar că acestea se fac „într-un dosar penal, în care sunt cercetate fapte de corupție”. Totodată, se menționează că sunt căutate mașini pentru confiscare ca probe, ceea ce, asociat cu corupția, înseamnă un singur lucru: funcționar public, înmatriculări.

„Perchezițiile au loc în județul Prahova, la domiciliile persoanelor fizice, bănuite de săvârșirea faptelor cercetate. În cadrul activităților procedurale, se urmărește descoperirea și ridicarea mai multor autovehicule, precum și mijloace de probă, care urmează a fi administrate ca probatoriu, pentru stabilirea stării de fapt. Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităților de parchet și poliție, pentru audieri”, ne-a precizat comisar de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Polițiștii din Brașov sunt însoțiți de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cu suport asigurat de la luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și de polițiști din cadrul IPJ Prahova și jandarmi.

Potrivit unor surse aproapiate anchetei, perchezițiile se fac în dosarul „Mită la RAR Brașov”, iar persoanele căutate de polițiști sunt persoane care ar fi plătit „dijma” inspectorilor de la Brașov, pentru ca mașinile second hand, pe care le-ar fi adus din străinătate, să treacă ilegal de inspecția tehnică periodică.

Primele percheziții în acest dosr au fost făcute la RAR și în alte 22 de locații, În cursul zilei de luni 13 decembrie 2021. Atunci a fost reținut și fostul șef al RAR, Traian Terci, acum consilier local la Codlea. El a fost numit politic la conducerea RAR Braşov, în 2014, iar pe această filieră, al ITP-urilor date „în orb” ar implicați alți 7 subordonați.

„La acest moment există suspiciunea că în jur de 500 de autoturisme au trecut de această inspecţie tehnică, în perioada iulie – decembrie 2021. Cercetările sunt abia la început. Din probe – pentru că nu mai sunt simple informaţii, sunt probe la acest moment – ştim că defecţiunile tehnice pe care le aveau autoturismele plecau de la lipsa unui bec de semnalizare până la lipsa frânelor. Prin urmare, mergeţi pe trotuar!”, avertiza atunci Claudiu Sandu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.