Sorina Pintea intră în forță în spitale: ‘Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut’. Urmează sancțiuni usturătoare

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că va întocmi o „listă neagră” a spitalelor care au primit alocări bugetare pentru investiții și care, nici până în momentul de față, nu au demarat procedurile aferente. Ministrul a precizat și că vor fi aplicate sancțiuni.
Sorina Pintea a precizat, miercuri, că sunt spitale în țară pentru care Ministerul Sănătății a făcut alocări bugetare pentru achiziții, însă în unele dintre ele, în prezent, nu sunt declanșate nici măcar procedurile.
„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Și nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătății sau consiliilor județene. Vorbim de spitalele sistemului public din România”, a spus ministrul, conform Mediafax.
Potrivit aceleiași surse, vor fi aplicate și sancțiuni: „Există niște măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi – pentru că nu sunt în subordinea ministerului – atunci vom transmite Consiliilor Județene”.
Ministrul Sănătății a precizat că, deși au fost alocate fonduri pentru investiții, în anumite spitale, acestea nu au fost făcut nici până în prezent.
„Banii sunt alocați și probabil că îi vom da înapoi la bugetul statului, dar eu sper să nu, ci îi vom da înapoi unor spitale precum „Grigore Alexandrescu”, care au proceduri, cu clauză suspensivă și care vor absorbi acești bani”, a conchis Sorina Pintea.

Related posts

Leave a Comment

one + four =