Sondaj: Românii sunt cei mai optimiști europeni în pandemie

22 noiembrie 2020  |  09:21  |  👁 85 Vizualizari


Potrivit unui sondaj făcut de Parlamentul European, românii sunt cei mai optimiști europeni atunci când vine vorba de măsurile luate împotriva COVID-19.
Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii au răspuns în proporție de 56% că speranța. Francezii, cu mii de morți și zeci de mii de cazuri de infectări pe zi au ales în majoritate sentimentul de „frică”, pe când spaniolii au menționat sentimentul de neajutorare. Peste 70% dintre ciprioți sunt încercați de sentimentul de nesiguranță, iar grecii oscilează între frustrare și furie. Pe de altă parte, olandezii și finlandezii simt încredere, chiar dacă traversează o perioadă dificilă.
Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost economic în această perioadă., majoritatea ciprioților au  spus că au simțit criza epidemiologică și în buzunare. Pe locul doi în acest top se află grecii, spaniolii și românii. 55% dintre aceștia cred că veniturile personale au fost deja afectate. La polul opus sunt danezii și luxemburghezii.
Cât despre deciziile luate de Uniunea Europeană împotriva Covid-19, cei mai mulțumiți sunt cetățenii din Irlanda, urmați de cei din Malta. Și jumătate dintre români sunt de acord cu reacția UE.
Europenii au fost întrebați și dacă ar vrea puteri mai sporite pentru Uniunea Europeană. Cei din Malta și din Portugalia cred în proporție de peste 80% că ar fi un lucru necesar, în contextul pandemiei. La polul opus sunt cehii și suedezii.
Sondajul a fost efectuat online și prin telefon de Kantar pentru Parlamentul European în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2020. Au participat 24.812 cetățeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.