Slovacia introduce de luni carantina obligatorie de 14 zile la intrarea în țară

11 februarie 2021  |  08:40  |  👁 357 Vizualizari


Slovacia introduce de luni, 15 februarie, carantina obligatorie de 14 zile pentru călătorii care vor veni în ţară, transmit dpa şi TASR, preluate de Agerpres. Decizia a fost luată în principal din cauza variantei sud-africane a coronavirusului, considerată mult mai contagioasă. Noua tulpină a fost depistată inclusiv în ţara vecină, Austria, nu însă şi în Slovacia, după cum a precizat ieri ministrul Sănătăţii, Marek Krajci, în urma şedinţei de guvern.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi de la regulă, însă vor trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Înainte de a ateriza sau de a trece frontiera în Slovacia, călătorii vor completa un formular şi li se va oferi opţiunea de a intra în carantină într-un centru de stat. Din a opta zi, ei se vor putea testa cu test PCR, iar dacă acesta va fi negativ, vor fi eligibili să iasă din carantină.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu le recomandă compatrioţilor săi călătoriile în străinătate.

Slovacia a traversat primul val al pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalte state europene, însă din octombrie numărul infectărilor şi cel al deceselor au crescut dramatic. Experţii au avertizat asupra unui posibil colaps al sistemului de sănătate.

Miercuri, bilanţul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 269.000, iar cel al deceselor a depăşit 5.500, într-o ţară cu 5 milioane de locuitori.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.