Sfârșitul lui Zdreanță! “Portocală” ramane EXCLUS din magistratura dupa ORORILE facute la DNA Ploiesti

S-au naruit sperantele vestitului Mircea Negulescu (foto) de a lucra din nou ca procuror. Exclus din magistratura de CSM in urma cu un an pentru nenorocirile comise la DNA Ploiesti, Mircea Negulescu, zis “Zdreanta”, zis “Portocala”, va ramane in afara sistemului. Pe vecie.

Completul de 5 judecatori in materie civila al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a pronuntat luni seara, 8 aprilie 2019, decizia definitiva in cazul recursului formulat de Mircea Negulescu impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a CSM de la inceputul anului trecut, de excludere din magistratura. Astfel, instanta suprema, desi a facut anumite modificari in hotararea CSM, a mentinut decizia de excludere din magistratura a de acum fostului procuror Mircea Negulescu.

Situatia este una extrem de dificila pentru cel care nu cu mult timp in urma era considerat ca fiind unul dintre stapanii judetului Prahova. Afirmam asta intrucat dupa ce a fost dat afara din magistratura, Negulescu urmeaza cel mai probabil sa fie trimis in judecata si in dosarul in care este acuzat printre altele de grup infractional organizat. Iar din informatiile si datele existente in spatiul public posibilitatea ca Mircea Negulescu sa ajunga pentru ani buni la puscarie este extrem de mare. Totusi, “Zdreanta” poate avea o sansa ca sa scape mai ieftin, cu o pedeapsa mai mica. Mai exact, sa colaboreze cu procurorii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie si sa isi dea in primire sefii care i-au dat ordinele de paradire.

Iata minuta ICCJ:

“Minuta deciziei civile nr. 90. Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva incheierii din 17 ianuarie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 3/P/2017. Caseaza, in parte, incheierea atacata si respinge exceptia inadmisibilitatii probei cu inregistrarea si transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtata de catre procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectiva. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii atacate.

Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 2P din 30 ianuarie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 3/P/2017, ca nefondat. Admite recursul declarat de Negulescu Mircea impotriva aceleiasi hotarari. Caseaza, in parte, hotararea atacata, in sensul ca respinge actiunile disciplinare conexe formulate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) si lit. i) teza intai din Legea nr. 303/2004.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate privind respingerea exceptiilor; admiterea, in parte, a actiunilor disciplinare conexe si aplicarea sanctiunii disciplinare constand in ‘excluderea din magistratura’pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) si lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea actiunilor disciplinare conexe pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) si l) din aceeasi lege. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 8 aprilie 2019”.

* Cititi aici detalii despre motivele pentru care Mircea Negulescu a fost exclus din magistratura

Related posts

Leave a Comment

17 − thirteen =