Serghei Lavrov, despre un posibil război nuclear: Riscul este grav, este real şi nu poate fi subestimat

26 aprilie 2022  |  05:45  |  👁 468 Vizualizari


Pe 25 aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acordat un interviu pentru „Pervii kanal” din Rusia, în care a vorbit despre Ucraina, NATO şi Statele Unite, dar şi despre un potențial război nuclear.

Riscul unui război nuclear nu trebuie subestimat, a declarat ministrul rus de Externe. Lavrov a spus că dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și ar fi distructiv, scrie Ukrainskaia Pravda.

Serghei Lavrov: Riscul este grav, este real, nu poate fi subestimat.

SUA nu exclud folosirea de către Rusia a armelor nucleare

Statele Unite nu exclud utilizarea armelor nucleare de către Rusia. Prin urmare, SUA trimite un semnal președintelui rus Vladimir Putin că acest pas va avea consecințe absolut catastrofale pentru el și Rusia.

Întrun interviu acordat Evropeyska Pravda, subsecretarul de stat american pentru afaceri politice la Departamentul de Stat, Victoria Nuland, a declarat că Putin le-a ordonat déjà soldaților săi să comită crime de război oribile și brutale, așa că orice este posibil și „este important să fim pregătiți ca Rusia să folosească diferite tipuri de arme cu consecințe catastrofale”.

„În acest moment, noi – și nu numai Statele Unite, ci și alți membri ai comunității transatlantice – îi transmitem lui Putin că acest pas va fi o catastrofă nu numai pentru Ucraina și restul lumii, ci și pentru Putin și Rusia”, a spus Nuland. .

Ea a dat asigurări că Ucraina nu va rămâne singură în acest scenariu catastrofal, deoarece utilizarea unor astfel de arme ar duce situația la un alt nivel.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.