Senat: Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

7 iulie 2020  |  14:03  |  👁 196 Vizualizari


Senatorii au adoptat, marți, proiectul de lege inițiat de UDMR care stabilește ca alegerile locale să se desfășoare pe 27 septembrie. Comisia Juridică a decis în cursul dimineții să respingă proiectul inițiat de Guvern care prevedea același lucru și să-l promoveze pe cel al UDMR cu noi amendamente.
PSD și PMP au depus un amendament la proiectul UDMR care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Cu alte cuvinte partidele mici ca ALDE, PRO România PP-USL au dreptul la membri în Birourile, dar și în secțiile de votare.
Un alt amendament PSD introdus în proiectul de lege prevede ca partidele să poată folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie.
În cadrul dezbaterilor Comisia Juridică a respins amendamentul USR care prevedea că desfășurarea votului va avea loc timp de 2 zile.
Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice s-au aflat două propuneri legislative una inițiată de UDMR și alta de Guvern. Senatorii juriști au dat raport de respingere proiectului de lege inițiat de Guvern.
Inițiativa legislativă a UDMR a trecut de Senat și intră în dezbaterea Camerei Deputaților care este și forul decizional în acest caz.
Reamintim că PSD și PNL au căzut la pace în ceea ce privește data alegerilor. Astfel scrutinul pentru alegerea primarilor și șefilor de Consilii Județene se va desfășura în data de 27 septembrie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.