Seminar organizat la CJ Prahova în vederea debirocratizării procedurilor din domeniul achizițiilor publice

Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Județean Prahova, primul seminar privind achizițiile publice adresat autorităților publice și operatorilor economici din județul Prahova.

Seminarul, organizat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Asociația Experților în Achiziții, a avut drept scop analizarea sistemului achizițiilor publice din România, atât din punctul de vedere al specialiștilor, al autorităților contractante, cât și al societăților comerciale participante la procedurile de achiziție.

Au fost analizate din perspectivă juridică tehnică și economică subiecte legate de etapele principale ale procesului de achiziție publică (planificarea, elaborarea documentației de atribuire, evaluarea ofertelor); modificarea contractelor de achiziție publică, inclusiv din perspectiva ajustării prețurilor; remediile și căile de atac – practica CNSC și a instanțelor de judecată.

Evenimentul a fost prezidat de  Ștefan-Radu Oprea – Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Bogdan Toader –  președintele Consiliului Județean Prahova.

Au mai participat reprezentanți ai Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP), ai Consiliului Județean Prahova, ai Unităților Administrative din Județ și ai mediului de afaceri.

,,Împreună, autoritățile publice și operatorii economici din Prahova pot identifica corect oportunități de debirocratizare a procesului de achiziție publică.

Acesta este și scopul Seminarului de achiziții publice de astăzi, eveniment organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat împreună cu CJ Prahova, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Prahova și Asociația Experților în Achiziții.

Practic, evenimentul reunește stakeholderii domeniului în vederea unei analize juridice, tehnice și economice a proceselor specifice implicate.” a scris Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

,,Analizăm, dezbatem, îmbunătățim! Vă țin la curent!” este îndemnul președintele Consiliului Județean Prahova.

Related posts

Leave a Comment

nine + seventeen =