Șeful diplomației britanice, Jeremy Hunt, la prima vizită oficială în România

Șeful diplomației britanice, Jeremy Hunt, se întâlnește vineri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă. Astfel, vor fi abordate teme precum combaterea sclaviei moderne, Brexitul și relațiile viitoare ale țării cu UE.
Ambasada Marii Britanii a anunţat că ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se află, vineri, în România, unde se va întâlni cu preşedintele Kalaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă, informează News.ro.
„Marea Britanie şi România sunt aliaţi apropiaţi în numeroase domenii şi acest lucru va continua când vom părăsi Uniunea Europeană. Aştept cu nerăbdare să discut cu Preşedintele Iohannis şi Prim-Ministrul Dăncilă despre cum vom dezvolta Parteneriatul nostru Strategic pentru a sprijini combaterea ameninţărilor hibride şi de securitate. În timpul vizitei mele, voi vedea un exemplu excelent de cooperare economică româno-britanică cu ocazia inaugurării oficiale a biroului London Stock Exchange Group în Bucureşti, o iniţiativă care validează eficienţa sectorului de servicii din România”, a declarat Jeremy Hunt.
Acesta este la prima sa vizită oficială în România.

Related posts

Leave a Comment

eighteen + 1 =