Secretarul General al Guvernului spune că președintele ar încălca principiul competențelor instituțiilor dacă ar merge la toate ședințele de guvern

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, marți, pentru Mediafax, că prezența președintelui Klaus Iohannis la toate ședințele Executivului ar echivala cu încălcarea principiului competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului. 

,,Eu sunt convins că declarația (președintelui Klaus Iohannis – n.r.) este una politică, pentru că dacă ar fi una instituțională, ar trebui – bănuiesc că dl. președinte știe foarte bine prevederile Constituției și care sunt prerogativele sale în această privință – ar însemna dacă ar dori să participe la toate ședințele de guvern să încalce principiul competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului”, a spus Toni Greblă.

Întrebat despre faptul că Iohannis a spus că o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ar fi o gravă eroare, secretarul general al Guvernului a susținut că este doar ,,o apreciere a președintelui”.

Related posts

Leave a Comment

5 × 5 =