Se strâng semnături pentru DEMITEREA primarului din Ploieşti?

Nemulţumiţi că primarului municipiului Ploieşti refuză de patru luni să vireze către SC Hale şi Pieţe o sumă de 18 milioane de lei aprobată de Consiliul Local, reprezentanţii ALDE avertizează că vor începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Adrian Dobre.

Anunţul, făcut de Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova, a venit după ce, zilele trecute, un consilier PSD solicitase ca primarul să fie amendat contravenţional, din cauza aceluiaşi refuz.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul Graţiela Gavrilescu, preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, îl acuză pe primarul Dobre că blochează dezvoltarea zonei centrale a Ploieştiului, dând ca exemplu atât situaţia acestor bani către Hale şi Pieţe, aprobaţi pentru construirea unui nou platou al Halelor Centrale, cât şi situaţia Catedralei Sf. Ioan. „Domnul primar Dobre nu a semnat, nici până la această dată, ordinul de virare a sumei de 18 milioane lei, necesară majorării capitalului social al S.C. Hale și Piețe, așa cum a decis – desigur, fără votul consilierilor PNL! – Consiliul Local. Domniilor lor nu le pasă! În vreme ce Guvernul și Consiliul Județean fac eforturi ca, în Anul Centenar, să aloce fonduri pentru finalizarea Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, monument al Eroilor, și grupul consilierilor PSD-ALDE să reușească măcar să demareze lucrările de modernizare a zonei Halelor Centrale, pentru a schimba fața centrului municipiului și a putea fluidiza traficul, în așa fel încât să evităm aglomerările și să diminuăm poluarea, domnul primar nu își asumă nici măcar responsabilitatea de a semna un ordin de plată care pune în aplicare o hotărâre a Consiliului Local! Pretextul pe care îl invocă, respectiv existența unui litigiu pe o suprafață din terenul Platoului, nu are nicio legătură cu OBLIGAȚIA pe care o are de a majora capitalul social al SC HALE și PIEȚE!”, a afirmat Graţiela Gavrilescu.

„Domnule Dobre, nu pedalând, după modelul prezidențial, și prin alte asemenea exerciții de imagine onorați Centenarul, ci FĂCÂNDU-VĂ DATORIA DE PRIMAR FAȚĂ DE PLOIEȘTENI! Asumați-vă responsabilitatea și semnați, ori vom începe să strângem noi semnături pentru demiterea dumneavoastră!”, se încheie mesajul transmis de preşedintele ALDE Prahova.

Reacâia vine după ce, în timpul şedinţei de miercuri a Consiliului Local Ploieşti, consilierul social democrat George Botez afirmase că se poate vorbi despre un refuz cu rea-credinţă din partea lui Adrian Dobre de a pune în aplicare o hotărâre a forului legislativ, caz în care se poate vorbi de o amendă contravenţională aplicată primarului.

Întrebat în mai multe rânduri de ce refuză să facă această plată, aprobată din februarie de Consiliul Local, Adrian Dobre a explicat că proiectul de reconstruire a pieţei agroalimentare centrale este blocat de probleme juridice, în condiţiile în care în interiorul platoului există mai multe societăţi care sunt proprietare pe chioşcuri, iar cel puţin unul dintre aceşti proprietari refuză să evacueze spaţiile.

sursa: www.telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

18 − 8 =