Se schimbă vârsta de obținere a permisului de conducere în România? Este informația momentului pentru cei care vor să fie șoferi de la 17 ani

31 martie 2023  |  08:05  |  👁 104 Vizualizari


Propunerea Comisiei Europene care poate schimba tot ce știam despre obținerea permisului de conducere.

Adolescenții ar putea avea permis de conducere de la 17 ani.

Cu toate acestea, după ce reușesc să obțină permisul, nu vor avea voie să circule singuri în mașină. Trebuie să fie însoțiți de un adult, cu mai multă experiență, după cum reiese dintr-o nouă regulă propusă de Comisia Europeană.

Specialiștii europeni cred ideea unui permis de conducere cu o perioadă de adaptare la condițiile din trafic ar putea reduce numărul accidentelor provocate de începători.

Ce spun specialiștii

”Sigur, dacă un tânăr posesor de permis de conducere își formează o percepție corectă cu privire la actul de conducere, la situațiile de risc în trafic, fiind ajutat de un adult în trafic, fără doar și poate putem vorbi despre o posibilă scădere a numărului de accidente grave, în care sunt implicați tinerii. Pe de o parte nu au experiență și nu i-a ajutat nimeni, cu excepția formării în școlile de șoferi. Pe de altă parte, apare acel teribilism al tinerilor, care ar putea fi temperat prin creșterea responsabilității, prin apariția acestui adult care ar trebui să stea lângă viitorul șofer”, a declarat Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor Rutiere.

Totuși, unii directori de școli de șoferi spun că nu vârsta este neapărat relevantă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.