Se extinde Spitalul Judetean

Consiliul Judeţean Prahova intenţionează să construiască o nouă clădire în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unitate medicală aflată în administrarea instituţiei.

Proiectul se va întinde pe mai mulţi ani, cu şanse mari de finalizare în 2020, şi propune realizarea unui nou corp, la sud-est de cel actual, care să aibă şase etaje şi să fie conectat prin cel puţin un pasaj suprateran. Conducerea CJ a ajuns pe final cu licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate, termenul pentru depunerea ofertelor fiind vineri.

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a precizat că o singură societate, o firmă de profil din Oradea, a depus o ofertă în cadrul procedurii de selecţie, aceasta fiind analizată de comisia de licitaţia, care va anunţa în scurt timp dacă respectă cerinţele. După semnarea contractului, societatea va avea la dispoziţie două luni pentru a realiza studiul de fezabilitate. Următorul pas, mai degrabă o formalitate, va fi aprobarea în şedinţă CJ a indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din aceast studiu, după care instituţia va lansa o licitaţie pentru proiectare şi execuţia lucrărilor.

Prin construirea acestui noi imobil, autorităţile doresc să extindă în special blocul operator şi secţia Anestezie şi Terapie Intensivă şi să aducă în sediul principal secţiile medicale care în prezent funcţionează, în condiţii nu tocmai moderne, la Spitalul Boldescu. Noul corp de clădire va fi amplasat în curtea unităţii medicale, pe un teren folosit în prezent ca parcare pentru angajaţi, situat în spatele corpului principal. Pentru acest proiect, CJ Prahova a primit deja două terenuri de la Primăria Ploieşti, pe laterala dreaptă a Spitalului, necesare pentru asigurarea căilor de acces şi mutarea parcării ceva mai în spate.

sursa: www.telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

thirteen + 6 =