Se demoleaza o parte din platoul Halelor Centrale din Ploieşti

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat marţi că a semnat autorizaţia de demolare a unei părţi din platoul Halelor Centrale, măsură solicitată de reprezentanţii Hale şi Pieţe, în contextul unui amplu proiect de reconstruire a pieţei centrale.

Autorizaţia de acum vizează doar zona perimetrală a platoului, reprezentând aproximativ o terime din suprafaţa totală, în condiţiile în care în zona centrală a acestei pieţe rămâne o situaţie litigioasă, care ţine pe loc proiectul.

Întârzierea acestei semnături pe autorizaţia de desfiinţare reprezentase unul dintre motivele pentru care, acum câteva săptămâni, directorul SC Hale şi Pieţe şi viceprimarul George Pană îl criticaseră pe primarul Dobre, aceştia reclamând şi că edilul refuză să pună în aplicare o hotărâre a Consiliului Local de majorare a capitalului social al acestei societăţi, cu 18 milioane de lei, sumă aferentă proiectului de reconstruire a pieţei centrale.

Demolarea este necesară în condiţiile în care, încă din urmă cu aproximativ doi ani, expertizele Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat că actualul platou din spatele Halelor are grave probleme de rezistenţă.

Demolarea platoului se face în două etape, pentru că şi construcţia propriu-zisă s-a făcut la fel, această zonă perimetrală vizată de autorizaţia din prezent, încadrată ca o construcţie provizorie, fiind adăugată acum câţiva ani, de la limita veche a platoului până la trotuar. De altfel, asta explică şi de ce stâlpii de curent, aflaţi la limita vechiului platou, au ajuns acum să “treacă” prin acoperiş. Principalul motiv pentru care nu se demolează şi partea centrală a platoului ţine, totuşi, de existenţa în interior a unui magazin aflat în proprietate privată. Practic, o persoană deţine construcţia de aici, chit că terenul este al municipalităţii iar contractul pentru ocuparea acestui spaţiu a expirat, iar între acest proprietar şi Hale şi Pieţe există două litigii pe rol.

Înainte de demolare, fie ea şi pe etape, Hale şi Pieţe trebuie să găsească o soluţie pentru mutarea comercianţilor din zona vizată. Acestora li se vor propune spaţii fie pe strada Griviţei, pe latura sudică a Halelor, fie la etajul doi al clădirii, fie în aşa-zisa Piaţă Gorbaciov de pe strada Decebal. “A fost emisă autorizaţia de desfiinţare, deocamdată pe zona perimetrală, fiind o construcţie provizorie, acum ţine de Hale şi Pieţe să o pună în aplicare. Am solicitat să îmi pună şi mie la dispoziţie planul de relocare a comercianţilor”, a declarat Adrian Dobre.

 

 

 

sursa: www.telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

three × two =