Scrisoarea deschisă a pensionarilor catre aleşii ploieşteni

Speriați și profund îngrijorați de faptul că ar fi posibil, așa cum s-a anunțat, ca gratuitățile la transportul în comun pentru pensionari și elevi în Ploiești să dispară din această vară, reprezentanții Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Prahova au transmis o scrisoare deschisă tuturor acelora care, consideră semnatarii, se fac vinovați de existența acestei probleme- Consiliul Local Ploiești, conducerea Primăriei Ploiești și directorul S.C. Transport Călători Express.

”Am luat la cunoștință cu stupoare că, începând cu data de 1 iulie 2018, pensionarii nu vor mai beneficia de transportul local gratuit. Cu ce ne facem noi, pensionarii, vinovați că nu s-a aprobat bugetul și că nu se vor mai putea asigura fondurile necesare și pentru gratuități? (…) De ce Consiliul Local nu s-a sesizat din oficiu având în vedere aceste probleme? De ce nu s-au făcut anchete și nu s-au stabilit măsuri? Mai ușor este să ne luați nouă gratuitățile! Întotdeauna pensionarii sunt vinovați de orice! Având în vedere faptul că de noi, pensionarii, vă ocupați doar când aveți nevoie, domnilor, vă avertizăm că dacă ne luați această facilitate, care este un drept câștigat, o să răspundem și noi cu mijloacele noastre pe care le avem la îndemână. Chiar dacă suntem bătrâni, nu vă mai admitem să vă bateți joc de noi și să ne amenințați tot timpul. Domnilor consilieri, pensionarii sunt primii care își plătesc taxele și impozitele locale. V-am votat și v-am trimis și ca reprezentanți ai noștri în Consiliul Local Ploiești. Lăsați orgoliile politice și nu ne mai faceți victime colaterale. Gândiți-vă că peste câțiva ani veți fi și dumneavoastră pensionari”, se arată în documentul semnat de președintele asociației menționate, Sofia Cioc.

Transmiterea scrisorii deschise către reprezentanții administrației ploieștene a plecat de la faptul că neaprobarea, în şedinţa legislativului ploieștean, a bugetului societăţii de transport local – Transport Călători Express (TCE) – va duce, implicit, la imposibilitatea menţinerii de gratuităţi, la călătoria cu mijloacele de transport în comun, pentru pensionari şi elevi. Iar confirmarea a venit recent, din data de 17 mai, de la primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi directorul TCE, Alexandri Nicolae, care, în cadrul unei conferințe de presă, au anunțat că, din cauza faptului că TCE nu are buget, nu există bani nici pentru acoperirea sumelor necesare acordării de abonamente pensionarilor şi elevilor, pentru a putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Mai exact, pentru că nu vor mai fi fonduri în buget special pentru menținerea acestor facilități, TCE nu va mai putea asigura transportul gratuit pentru anumite categorii de călători decât până la sfârşitul lunii iunie 2018, fiind vorba despre 35.000 de pensionari şi aproximativ 6.000 de elevi

Related posts

Leave a Comment

two × one =