Schimbare majoră la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, începând din 3 ianuarie. Modalitate nouă de soluționare a dosarelor de radiere auto

Anul începe cu modificarea majoră a unei proceduri aplicate în cadrul Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești. Reprezentanții SPFL Ploiești au anunțat că, din 3 ianuarie, experimentează o nouă modalitate de soluționare a dosarelor de radiere auto.
“Începând cu data de 03.01.2019, instituţia noastră va soluţiona dosarele de radiere auto în ziua depunerii acestora, fără a fi necesară plata unei taxe de urgenţă. Dosarele se vor soluţiona în ordinea venirii, conform bonurilor de ordine obţinute prin intermediul apelatorului. În cazul în care nu sunt înregistrate multe lucrări, documentele vor fi eliberate în maxim 15 minute, iar în cazul prezenţei mai multor contribuabili, aceştia vor fi rugaţi să aştepte un timp, în funcţie de numărul de dosare primite”, au explicat funcționarii din cadrul SPFL Ploiești.
Aceștia au menționat că, deocamdată, măsura este introdusă experimental și va fi utilizată timp de o lună: “În cazul în care rezultatele vor fi cele aşteptate, o vom implementa permanent, ca şi procedura de lucru. Decizia am luat-o având în vedere numărul mare de astfel de lucrări, pentru operativitate şi pentru a veni în sprijinul contribuabililor care înstrăinează mijloace auto, care , în acest fel, nu vor mai fi nevoiţi să facă două drumuri la instituţia noastră”.
Celelalte lucrări, respectiv declarări auto, eliberare de certificate fiscale, transferuri, restituiri, compensări, acordare de facilităţi etc se vor realiza că şi până acum, la termenele cunoscute sau, la cerere, în regim de urgenţă, prin plata taxei aferente, au mai precizat reprezentanții SPFL.

Sursa: telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

9 − 6 =