Sateliții Starlink vor putea fi văzuți în România în această noapte

TOPSHOT - This long-exposure image shows a trail of a group of SpaceX's Starlink satellites passing over Uruguay as seen from the countryside some 185 km north of Montevideo near Capilla del Sauce, Florida Department, on February 7, 2021. (Photo by Mariana SUAREZ / AFP) (Photo by MARIANA SUAREZ/AFP via Getty Images)

4 iunie 2021  |  06:00  |  👁 404 Vizualizari


Un şir de sateliţi Starlink ai companiei SpaceX va putea fi văzut cu ochiul liber și în România, vineri, între orele 22.58 și 23.06, transmite Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un şirag de sateliţi Starlink. Sateliţii încep să se vadă de la ora 22,58, înspre nord-vest, şi dispar în umbra Pământului la 23,06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviţi înspre nord, sateliţii vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanţii muzeului, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Pe 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliţi pentru reţeaua sa de internet Starlink.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliţi din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanţă de Terra, o distanţă mai mică decât cea obişnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelaţia Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliţii fiind plasaţi la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.