Sarmale. 3 rețete delicioase de sarmale pentru Crăciun

Ingrediente
Mod De Preparare
Sarmelele sunt așteptate cu nerăbdare de români în zilele de sărbătoare, mai ales după un post lung, cum este cel al Crăciunului.

Sarmaua un preparat culinar din carne tocată (de obicei de porc, dar și de vită, oaie, pasăre sau chiar pește), amestecată cu orez și cu alte ingrediente, învelită în foi de varză (proaspătă sau acră ), de viță sau de ștevie etc., în formă de rulou.

Gurmanzii sunt de părere că sarmalele sunt mai gustoase dacă se fierb într-un ceaun din fontă, la foc domol, sau într-o oală de ceramică, la cuptor, dacă la fundul ceaunului/oalei de ceramică și printre sarmale se pun bucăți de șorici afumat sau chiar un ciolan de porc afumat, frunze de cimbru, mărar și boabe de piper.
Se spune că dacă se consumă după ce „stau” 2-3 zile, sarmalele vor avea o savoare deosebită.
La masă, sarmalele se servesc cu mămăligă, smântănă și ardei iute.
Există mai multe tipuri de rețete de sarmale. Noi am ale spentru voi cele mai bune 3 rețete pe care le puteți încerca de Crăciun.
Sarmale de porc
Cele mai populare sunt sarmalele de porc. Acestea sunt foarte gustoase și ușor de făcut. Rețeta pentru această rețetă o găsiți aici: Sarmale de porc.

Sarmale ardelenești

Probabil cele mai aromate și gustoase sarmale făcute vreodată, acestea sunt, cele ardelenești:

Sarmele de vită

Totuși, dacă îți dorești niște sarmale mai slabe, fără prea multă grăsime, este indicat să faci sarmale cu carne de vită. Sunt la fel de gustoase și chiar mai sănătoase.

Sursa: retete.unica.ro

Related posts

Leave a Comment

eleven − five =