Sancțiuni aspre pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap

Noile sancțiuni ar putea fi aplicate dacă noul proiect de lege care vizează această problemă și care momentan se află în Parlament, va fi votat. În București, există aproximativ 2.000 de locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități (locurile marcate prin culoare albastră sau galben pe asfalt și prin indicator).

Bineînțeles, toți șoferii cunosc însemnele legale care marchează astfel de locuri, dar cei mai mulți preferă să le ignore și să parcheze în mod abuziv.

Jurnaliștii unui cotidian bucureștean au făcut un experiment pentru a vedea în cât timp și câte persoane fără probleme motorii își parchează ilegal mașina. Au stat la pândă pe strada Dorobanți, unde au luat în vizor cinci locuri “albastre”. În doar o oră, doar unul mai rămăsese liber, dar nici acela pentru mult timp. Și, da, niciunul dintre șoferi nu avea probleme de mers.

Prin urmare, în Parlament a fost propusă o lege prin care se vor da amenzi de până la cinci ori mai mari decât acum.
Asta ar însemna niște amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, plus ridicarea autoturismului.
Totuși, ar fi interesant de știut câte amenzi au dat vreodată polițiștii în astfel de cazuri. Dacă ai dizabilități motorii, trebuie să-ți pui pe parbriz sau pe lunetă un însemn special prin care dovedești că ai dreptul să parchezi pe locurile speciale.

Related posts

Leave a Comment

4 × four =