Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend

Vineri va fi mai cald decât în mod obişnuit, dar spre seară apar precipitaţii slabe, care vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării.
În rest, sunt condiţii de ceaţă dimineaţa, apoi se arată soarele, iar maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi ajung la 12 grade în sudul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan avem încă o zi plăcută, cu soare, câţiva nori şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Pe la amiază se ating 8-9 grade Celsius.
Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem puţină ceaţă la începutul zilei; dar mai târziu apare soarele şi temperaturile ajung pe la 4, 5 grade.
În nordul Moldovei şi în Bucovina vremea se menţine caldă pentru acest moment al anului, însă acum dimineaţa s-ar putea să apară puţină ceaţă pe la câmpie. Maximele urcă până la 7 grade; pe seara norii se înmulţesc, iar la noapte o să ningă slab.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domina atmosfera închisă şi precipitaţiile apar mai ales în a doua parte a zilei. Întâi va fi lapoviţă, apoi va ninge, iar pe şosele se poate depune polei. Temperaturile se menţin destul de ridicate, deocamdată.
În vestul ţării avem tot vreme caldă pentru luna Ianuarie, deşi temperaturile pierd vreo 2 grade faţă de ziua trecută. Cerul va fi plin de nori, iar pe seară şi la noapte vor cădea ploi slabe şi lapoviţă. Creşte riscul de polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum.
În Transilvania găsim vreme destul de bună pe timpul zilei, dar la noapte se întorc ninsorile. Până atunci avem soare cu nori, temperaturi peste mediile perioadei şi un vânt intens în zona montană înalta.
În Oltenia, ceata persista dimineaţa în zonele de câmpie, dar după prânz atmosfera devine plăcută şi temperaturile ajung din nou la valori ridicate pentru luna Ianuarie. Pe aici se vor atinge temperaturi de până la 12 grade Celsius.
Şi în ţinuturile sudice o să fie mai cald decât în mod normal. Temperaturile urcă până la 10 grade, iar către seară apar şi ceva înnorări.
În Bucureşti avem încă o zi plăcută cu soare şi în jur de 7 grade în termometre. Pe înserat încep să apară norii, iar minima va fi de -1 grad.
La munte ne aşteaptă încă o zi cu temperaturi ridicate. Ninsorile apar mai întâi în masivele din vestul şi nordul ţării, apoi şi în restul zonei montane. Pe creste vântul mai are unele răbufniri şi va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.
Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:
În Bucureşti avem încă o zi plăcută cu soare şi în jur de 7 grade în termometre. Pe înserat încep să apară norii. Sambata se schimbă vremea. Se răceşte şi e posibil să burniţeze sau să vină câţiva fulgi de zăpadă. Maxima se opreşte pe la 3 grade şi vântul devine activ.
Vreme închisă avem şi duminică. Temperatura ajunge pe la 4 grade, iar spre seară o să plouă slab.
Luni se face mai frig, norii persistă şi e posibil să fulguiască trecător. Vântul mai agita un pic atmosferă, iar maximă se opreşte pe la 1 grad.
La munte ne aşteaptă încă o zi cu temperaturi ridicate. Ninsorile apar mai întâi în masivele din vestul şi nordul ţării, apoi şi în restul zonei montane. Pe creste vântul mai are unele răbufniri şi va viscoli ninsoarea sau va spulbera zăpadă depusă.

Related posts

Leave a Comment

13 + eight =