Salvatorii români au scos un tânăr de sub dărâmături, la 149 de ore după cutremure

12 februarie 2023  |  11:05  |  👁 147 Vizualizari


Salvatorii români care acţionează în zonele afectate de cutremur din Turcia au scos duminică de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani, după o intervenţie care a durat 12 ore.

 

„În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, conform ISU Bucureşti- Ilfov.

Tânărul de 35 de ani, indentificat drept Mustafa Sarigul, a fost scos de sub dărâmături în orașul Hatay, la 149 de ore după ce au avut loc cele două mari cutremure, notează Al Jazeera.

În acţiunile de salvare au fost implicaţi personal medical şi voluntari turci.

La acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin, notează News.ro.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.