Salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține, întrebat fiind când se va aplica mărirea salariului minim pe economie, că o decizie în acest sens va fi luată în următoarea ședință de guvern, însă cel mai probabil creșterea va fi pusă în practică la începutul anului.

„Cu salariul minim vom mai avea azi o discutie și va fi dezbatut si aprobat vineri in sedinta de guvern, atunci vom avea forma finala. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul.

De asemenea, el a criticat declarațiile potrivit cărora nu ar mai fi bani de pensii, acuzându-i pe cei care lansează astfel de scenarii de ”ipocrizie”.

„Condamn declarațiile potrivit cărora nu sunt bani pentru pensii. Susțin că, atât timp cât PSD va fi la guvernare, pensiile nu vor scădea și vor fi plătite la timp”, a mai spus ministrul Muncii.

De la 1 ianuarie salariu minim pe economie ar urma să fie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei și, pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei.

Related posts

Leave a Comment

4 × 5 =