Salariile angajaților Primăriei Ploiești aproape s-au triplat în ultimii trei ani

Cea mai mare cheltuială a primăriei Ploiești o reprezintă salariile propriilor angajați! Față de 2016, salariile actuale sunt aproape triple, în contextul în care se vorbește tot mai mult de problemele financiare pe care le are municipalitatea.

 

 

Potrivit datelor existente pe site-ul primăriei, raportat strict la angajații din aparatul propriu al primăriei Ploiești, unde se regăsesc și cei ai Centrului de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători și ai Parcului Municipal, fără a contoriza salariile angajaților din instituțiile subordonate Consiliului Local, față de anul 2016 veniturile acestora au crescut cu mai bine de 3,7 milioane de euro.

În anul 2016, municipalitatea a cheltuit pentru salariile angajaților proprii 10,67 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro). Anul următor, în 2017, a fost prima creștere, când s-au cheltuit pentru salariile angajaților 17,6 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane euro). Dar cea mai spectaculoasă majorare a fost în 2018 când, la începutul anului, municipalitatea a estimat că în acest an va cheltui 28 de milioane de lei doar pentru salariile angajaților proprii, adică peste 6,08 milioane de euro.

În total, dacă luăm în calcul și salariile angajaților din instituțiile subordonate Consiliului Local (Teatru, Filarmonică, Parc Bucov, ASSC, Evidența Persoanelor, SPFL, etc), vedem că anul acesta municipalitatea cheltuie 110 milioane de lei doar pentru salarii, adică aproape 24 de milioane de euro. Bugetul total al municipiului Ploiesti pentru anul 2018 este de aproximativ 375 de milioane de lei, dar o treime din bani se duce pe salarii. În aceste condiții, mai este de mirare faptul că primăria are datorii și nici nu se pune problema de investiții?!

Salariul mediu în primăria Ploiești este de 6.140 lei brut, la un calcul simplu raportat la datele de mai sus și ținând cont de numărul de angajați. Primarul Adrian Dobre a explicat săptămâna aceasta că aparatul propriu al primăriei are aproximativ 320 de angajați, din 380 de posturi aprobate, iar în total municipalitatea are aproximativ 1.700 de salariați, luându-i în considerare și pe cei din instituțiile subordonate Consiliului Local. Astfel, salariul mediu în toate instituțiile subordonate Consiliului Local ajunge la 5.400 lei brut.

În timp ce o treime din bugetul public se duce pe salarii, municipalitatea a întârziat la plata facturilor pentru servicii publice. Directorul RASP Raul Petrescu a anunțat că banii rămași pentru anul acesta nu sunt suficienți pentru plata facturilor la iluminatul public, la salubritate și la deszăpezire. Primarul Adrian Dobre, în schimb, susține că resurse financiare vor fi găsite, din economiile făcute la alte capitole bugetare, dar că aceste economii vor afecta investițiile.

sursa: www.ziarulincomod.ro

Related posts

Leave a Comment

16 + 9 =