S-au născut primele ființe umane modificate genetic

Un grup de cercetători chinezi susține că a utilizat tehnica de editare genetică CRISPR pentru a modifica embrionii umani ce au dus la nașterea a două gemene sănătoase.

Conform echipei de cercetători din China, cele două fetițe gemene sunt primele ființe umane modificate genetic. Cercetarea a fost inițial detaliată de către MIT Technology Review, fiind atribuită documentelor medicale chineze din Registrul de Teste Clinice din China.

Documentele sugerează că grupul de cercetători condus de către Jiankui He, de la Universitatea de Sud din Shenzhen, realizează în prezent teste pentru alterarea genei CCRS, pe care virusul imunodeficienței, HIV, o utilizează pentru a infecta oamenii. Pentru a realiza acest lucru, echipa a utilizat tehnica de editare CRISPR/Cas9, ce permite tăierea, îndepărtarea și înlocuirea anumitor secțiuni de ADN.

Prin intermediul CRISPR pentru alterarea genetică a CCRS, cercetătorii speră ca fetele să devină imune la HIV pe tot parcursul vieții. Specialistul a detaliat în cadrul unui videoclip procedura și a afirmat că gemenele “s-au născut la fel de sănătoase precum orice alt copil”, iar metoda de editare genetică a funcționat.

Echipa de specialiști a alterat genetic embrionii a șapte cupluri, până în prezent doar unul dintre acestea având ca rezultat o sarcină.

Related posts

Leave a Comment

fourteen − three =