S-au afișat modele de subiecte pentru examenele naționale

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au precizat vineri, într-o conferinţă de presă, că elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul după acelaşi format de subiecte ca în anul şcolar anterior, potrivit Agerpres.

Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educaţiei Naţionale, Rovana Plumb, după consultările avute cu reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi elevilor.

„Am solicitat consultări cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte modul în care copiii noştri vor trece cu bine, în acest an şcolar, Evaluarea Naţională, respectiv examenul de Bacalaureat”, a declarat Rovana Plumb, ministru interimar al Educaţiei. 

„După consultări, am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile, de aceea în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. În acest an şcolar în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureatul, în aceleaşi condiţii ca şi în anul şcolar trecut. Nu se aplică pentru acest an şcolar nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat Rovana Plumb.

Cei interesați de modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat le pot găsi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Related posts

Leave a Comment

four × 4 =