Rusia: Aleksei Navalnîi, judecat pentru calomnie

13 februarie 2021  |  11:32  |  👁 501 Vizualizari


Principalul adversar al Kremlinului continuă să fie hărțuit de autoritățile ruse. Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare în urma unui proces îndoielnic, a fost adus din nou la tribunal. El s-a ales cu o nouă plângere penală din partea unui veteran. Între timp, Rusia amenință că poate rupe relațiile cu Uniunea Europeană. Cu amănunte, corespondentul nostru, Liviu Iurea.

Audierile de astăzi au fost marcate de schimburi de replici dure între judecător și Aleksei Navalnîi. Opozantul rus susține că tot procesul este o farsă și reproșează magistraților că sunt părtinitori și subordonați puterii.

Tratamentul, care îi este aplicat lui opozantului rus, riscă să atragă noi sancțiuni la adresa Moscovei din partea comunității internaționale. Navalnîi cere cancelariilor occidentale să fie mai dure cu regimul de la Kremlin, să impună restricții de călătorie și să înghețe activele unor persoane din anturajul președintelui Puțin.

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov declară că Rusia nu mai tolerează să tot fie pedepsită și spune că nu exclude ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană.

Moscova face apel la Uniunea Europeană să coopereze cu Rusia în baza principiilor egalității și a respectului reciproc.

La câteva ore după afirmațiile ministrului rus de Externe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că poziția exprimată de Serghei Lavrov a fost interpretată greșit. Dimitrii Peskov afirmă că Rusia nu va fi cea care să inițieze ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană ci dimpotrivă, dorește să le dezvolte.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.