Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Argeș

14 februarie 2020  |  11:16  |  👁 536 Vizualizari


Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din județul Argeș și va fi tratat în Japonia, a declarat, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat, corespondentului Mediafax, că românul infectat cu coronavirus nu va fi adus în țară. Astfel el va fi tratat în Japonia.

„Vă pot confirma că persoana este din județul Argeș. Nu va fi adusă în țară, va fi tratată acolo, în Japonia”, a declarat Soare.

Ministerul de Externe a anunțat, joi, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român.  A fost efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare.  Ulterior ele  vor fi derulate de către autorităților nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către Mediafax.

Ministerul de Externe a adaugat că Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.