Românii din Italia, grav afectaţi! Premierul Giuseppe Conte a semnat decretul chiar înainte de Crăciun

19 decembrie 2020  |  13:18  |  👁 326 Vizualizari


Premierul italian Giuseppe Conte a semnat un nou decret chiar înainte de Crăciun. Astfel, Italia se alătură țărilor europene care înăspresc măsurile anti-COVID în perioada sărbătorilor.
Întreaga ţara va fi considerată zonă roșie între 24 decembrie și 6 ianuarie. Asta înseamnă că va fi interzisă ieșirea din case pentru alte motive decât deplasarea la muncă sau urgențele medicale.
Care sunt, efectiv, restricţiile?
Decretul – rezultatul unei decizii „dureroase” – a fost anunțat de premierul Giuseppe Conte într-o conferință de presă, în seara zilei de vineri, 18 decembrie.
În zilele de sărbătoare și zile înainte de sărbători între 24 decembrie și 6 ianuarie, întreaga Italia va fi „roșie”, cu o noutate semnificativă: posibilitatea de a părăsi domiciliul pentru a vizita casele rudelor și prietenilor, respectând reguli precise (enumerate mai jos).
Pe 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie, Italia va fi în schimb în „zona portocalie”.
Prin urmare, mișcările între municipalități ar fi interzise, ​​dar în aceste zile „ vor fi permise deplasările din municipalitățile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de municipalitățile respective”.
Cu toate acestea, este interzis să mergi în capitala provinciei.
Regulile pentru „zilele roșii”
Iată regulile pentru sărbători și zile înainte de sărbători.
Pe 24, 25, 26, 27 și 31 decembrie 2020 și pe 1, 2, 3, 5 și 6 ianuarie, regulile referitoare la „zona roşie” vor fi în vigoare în toată Italia:
– magazinele cu amănuntul sunt închise (cu excepția celor incluse în această listă );
– barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).
Regulile pentru zilele „portocalii”
Iată regulile pentru zilele „portocalii”:
Pe 28, 29 și 30 decembrie 2020 și pe 4 ianuarie 2021, normele referitoare la „zona portocalie” vor fi în vigoare în toată Italia (cu excepția regiunilor cu norme mai restrictive, cum ar fi Veneto):
– magazinele sunt deschise până la 21:00;
– barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).
Italienii începuseră să se relaxeze
Italia renunțase luna aceasta la mare parte din restricțiile impuse în toamnă, după ce numărul de cazuri de îmbolnăviri a început să scadă.
Dar specialiștii erau îngrijorați: imediat după relaxare, străzile s-au umplut imediat de lume, așa că era de așteptat ca Italia să urmeze exemplul Germaniei cu o carantină totală de sărbători.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.