Românii au luat cu asalt Italia, după redeschidere

18 mai 2021  |  06:38  |  👁 329 Vizualizari


Prețul biletelor de avion a crescut în anumite cazuri, iar pentru multe rute nu mai există locuri disponibile, din cauză că sunt mai puține zboruri față de perioada de dinainte de pandemie.

Italia a renunțat, din 16 mai, la carantina obligatorie de cinci zile impusă persoanelor care vin din România și din toată statele Uniunii Europene.

Eliminarea restricțiilor i-a făcut pe mulți români să își rezerve zboruri către Peninsulă. Motivul nu îl constituie însă turismul, ci reuniunile de familie, la care se adaugă mersul la muncă, arată agențiile de turism și consultanții de specialitate.
În funcție de destinație, mulți români au constatat că prețul biletelor de avion a crescut, iar în anumite cazuri s-au epuizat rapid. Explicația este însă simplă: nu sunt la fel de multe zboruri față de anii de dinainte de pandemie.

Zboruri puține

„Sunt puține zboruri, având în vedere incertitudinea. Nu avem încă un aflux foarte mare de bilete de avion. Cel mai mult rezervă cei care au familii acolo, nu neapărat vacanțe”, a declarat, pentru Libertatea, Maria Goicea, marketing manager la agenția Cocktail Holidays. Aceeași explicație este dată și de consultantul în turism Traian Bădulescu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.