România, țara UE în care se consumă cele mai puține fructe și legume / Irlanda, Olanda și Danemarca, în fruntea clasamentului

5 ianuarie 2022  |  09:22  |  👁 185 Vizualizari


Datele publicate de Eurostat prezintă ”campionii” și „codașii” în ceea ce privește consumul de fructe și legume în Europa.

Conform datelor Serviciului European de Statistică, în 2019, unu din trei europeni (33%) a declarat că nu a consumat zilnic niciun fel de fructe sau legume și doar 12% din populația UE a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, mai mult de jumătate din populația europeană (55%) a declarat că mănâncă una până la patru porții de fructe și legume pe zi.

Locul fruntaș, cu cel mai mare consum zilnic de 5 sau mai multe porții de fructe și legume, este ocupat de Irlanda (33% din populație), fiind urmată de Olanda (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).

La polul opus, cele mai scăzute rate de consum zilnic s-au înregistrat în România, unde doar 2% din populație consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmată de Bulgaria și Slovenia (ambele cu 5%) și Austria cu 6%.

În cazul Greciei, procentul populației care a consumat zilnic 5 sau mai multe porții de fructe și legume a fost de 12%, procent care corespunde mediei europene.
Potrivit datelor Eurostat, femeile consumă mai multe fructe și legume decât bărbații. În medie, 58% dintre femei au declarat că mănâncă 1 până la 4 porții zilnic, comparativ cu 51% dintre bărbați. În același timp, mai mulți bărbați decât femei au raportat că neglijează complet consumul de fructe și legume (39% față de 27%).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.