România și Ungaria au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru colaborarea în domeniul transplantului pulmonar

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și prof.dr Miklos Kasler, ministrul Sănătății din Ungaria au convenit în această dimineață la Budapesta, încheierea unui Memorandum de Înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

,,Din punctul nostru de vedere, Memorandumul de Înțelegere transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării” a spus Sorina Pintea în timpul intalnirii.

Sorina Pintea a subliniat, încă o dată, că echipa Ministerului Sănătății caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar.

„Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa găsim soluții”, a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit comunicatului, cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Ministrul Sorina Pintea a fost însoțit la întâlnire de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sursa: Caleaeuropeana.ro

Related posts

Leave a Comment

twelve − ten =