România s-a calificat în semifinalele FedCup

România a reușit să se califice în semifinalele FedCup, după ce a învins, scor 3-2, Cehia.

În prima zi, Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA. În a doua zi, Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2.

În meciul decisiv, perechea Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins cuplul Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

Antrenoarea echipei Româniai, Alina Tecşor, a declarat că se bucură de faptul că poate trăi alături de jucătoarele tricolore bucuria calificării în semifinalele FedCup: “Am trăit la instensitate maximă. A fost ceva incredibil să batem Cehia la ea acasă şi asta s-a întâmplat pentru că aceste fete minunate s-au depăşit şi au crezut foarte mult în ele. Avem o echipă care şi-a demonstrat valoarea. Au fost motivate, ştiau că la FedCup, indiferent cu cine joacă, există o şansă şi trebuie să lupte şi au făcut exact ce trebuie. Vom încerca să dăm tot ce putem şi în aprilie. Sunt foarte fericită, împlinită şi mă bucur că trăiesc acest moment, alături de această echipă”.

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, consideră calificarea drept un moment istoric şi a adăugat că îşi doreşte să aducă trofeul acasă: “Suntem incredibil de fericiţi, este greu să descriu momentul, suntem emoţionaţi, a fost o zi foarte lungă, opt ore jumătate cât am stat aici, şi în final a ieşit bine. Cu aportul acestor fete minunate care au depus tot sufletul şi au jucat incredibil. A fost o zi grea. Este un moment istoric pentru noi şi, mai în glumă, mai în serios, am zis că aducem salatiera acasă. Este un pas mare înainte, am învins cea mai bună echipă din ultimii zece ani şi urmează Franţa, sper să avem o perioadă bună, fetele să fie sănătoase, să participe la turnee şi să fim pregătiţi. E greu de descris în cuvinte, dar este un moment extraordinar şi mă bucur pentru că fetele au meritat. Este cel mai bun rezultat în FedCup şi sper să mai vedem astfel de meciuri”.

Related posts

Leave a Comment

10 + thirteen =