România în pragul epidemiei de gripă!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

,,În acest moment putem spune că suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul de cazuri de îmbolnăviri a depăşit numărul de cazuri estimate, este vorba de săptămână epidemică.

Dacă trei săptămâni la rând avem acest timp de săptămâni epidemice, atunci putem vorbi despre o epidemie”, a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii anunţă că a trimis atât Ministerului Educaţiei Naţionale, cât şi Direcţiilor de Sănătate Publică mai multe măsuri de prevenţie.

,,În cursul zilei de ieri m-am întâlnit cu specialiştii din cadrul ministerului Sănătăţii, în aşa-zisul comitet de gripă, şi am transmis în teritoriu Direcţiilor de Sănătate Publică, cât şi Ministerului Educaţiei, măsurile pentru această perioadă, pentru a evita circulaţia virusului gripal”, a precizat Sorina Pintea.

Printre aceste recomandări se află: Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; Respectarea etichetei tusei si strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical; Continuarea vaccinării antigripale.

De la debutul sezonului 2018-2019, s-au înregistrat 14 decese cauzate de virusul gripal.

Related posts

Leave a Comment

seventeen − five =