România a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce media de creștere la nivelul celor 28 de state membre UE a fost de 5,3%

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea a prezentat o statistică a exporturile la nivelul Uniunii Europene, pe care, prim-ministrul, Viorica Dăncilă a făcut-o publică în cadrul ședinței de Guvern, de astăzi.

,,Doamna Premier Viorica Dăncilă a prezentat la începutul ședinței de Guvern de astăzi cifre legate de creșterea exporturilor, în primele 10 luni ale anului trecut. 

România a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce media de creștere la nivelul celor 28 de state membre a fost de 5,3%. România se situează pe locul 7 în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, peste state precum Franţa (4,6%), Germania (4,1%) sau Italia (3,8%). Ritmul de creştere a exporturilor româneşti pe piaţa unică europeană a fost aproape de două ori mai mare faţă de media ţărilor UE, 10,5%, comparativ cu 5,4%, ceea ce înseamnă că România a câştigat noi segmente din piaţa unică europeană. 

Exporturile către Germania în primele 9 luni din 2018 au fost mai mari cu 1,2 miliarde euro, comparativ cu perioada similară din 2017. Exporturile către Italia s-au majorat cu 500 milioane de euro, iar cele către Franţa cu 400 milioane de euro. 

Sunt convins că avansul de competitivitate al economiei românești și deschiderea unor noi piețe prin acordurile de comerț liber dintre UE și piețe terțe vor duce la creșteri sustenabile ale exporturilor.” a conchis Radu Oprea pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment

2 × four =