Robert Glință se retrage din activitatea competițională: ”Resursele sunt epuizate”

17 ianuarie 2023  |  18:41  |  👁 154 Vizualizari


Robert Glință s-a retras din înotul profesionist la 25 de ani. El a făcut anunțul pe pagina sa de socializare, marți. Campionul european a explicat că a venit timpul ”să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală”.

Deși are doar 25 de ani, Glință spune că a venit vremea să facă un pas înapoi, comform celor scrise de el pe Facebook:

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional.

Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor prevedea nu rămâi cu mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaș și lasă o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, scrie inotătorul Robert Glință.

Cea mai importantă performanță realizată de Robert Glință este medalia de aur de la Campionatele Europene de Natație de la Budapesta 2020, în proba 100 m spate, cu timpul de 52 sec 88 de sutimi și 100 de miimi. Glință a terminat pe locul 5 finala de la 50 metri spate și pe locul 8 la 100 metri spate, la Campionatele Mondialde Natație tot de la Budapesta de anul trecut.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.