Revin ploile și temperaturile scăzute în Prahova

În Prahova vremea va fi în continuare răcoroasă, iar de azi este anunțat un nou val de ploi.

Potrivit prognozei ANM pentru perioada 25 iunie – 8 iulie, în zona Munteniei, „în prima săptămână, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne în jurul a 26 de grade, mai scăzută în data de 27 iunie când va fi de 22…23 de grade. Media regională a valorilor minime va fi de 13…16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-30 iunie”.

În a doua săptămână, spun meteorologii, „valorile termice vor fi în creștere și se vor situa în jurul normelor, cu o medie a maximelor de 28…30 de grade și a minimelor de 14…17 grade.

Meteorologii au anunțat ploi însemnate cantitativ și pe areale mai extinse în perioada 26-30 iunie, dar și în restul intervalului se mențin condiții pentru averse slabe, izolate..

La munte, potrivit ANM, „temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor diurne se va menține în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârșitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie”.

Related posts

Leave a Comment

twenty − one =