Reteta toamnei: Negresa cu dovleac, ciocolata neagra si nuci

24 noiembrie 2020  |  11:28  |  👁 540 Vizualizari


Ce ai spune de un brownie delicios, plin de ciocolata si fara pic de zahar sau gluten?

Da, este adevarat! Poti pregati o negresa cu dovleac perfecta, fara zahar rafinat sau gluten. Are aroma specifica toamnei, decadenta ciocolatei intense si o textura crocanta perfecta, datorita nucilor.

Daca deja ai pofta de un desert cald, delicios si numai bun pentru cafeaua de dimineata, prepara acest brownie minunat, pe care il poti pregati in cel mai scurt timp, cu un singur castron, o lingura si o tava!

Reteta ideala de negresa cu dovleac: Fara zahar si fara gluten

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
255 g piure de dovleac
150 ml sirop de artar
130 g unt de migdale sau de arahide
20 ml ulei de cocos
O lingura esenta de vanilie
50 g cacao
O lingurita de praf de copt
60 g faina de ovaz
50 g nuci romanesti
45 g banuti de ciocolata neagra
Un praf de sare

Cum se prepara negresa cu dovleac si nuci?
Daca nu ai gasit piure de dovleac deja preparat, il poti face chiar tu, acasa. Taie dovleacul in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Unge miezul cu putin ulei si pune bucatile de dovleac in tava, pe o hartie de copt, cu coaja in sus. Lasa-le la copt timp de 20-30 de minute sau pana cand poti infige cu usurinta o furculita in ele.

Cand sunt gata, opreste cuptorul si acopera dovleacul cu hartia de copt pentru cinci minute. Apoi, indeparteaza-i coaja si cantareste 225 de grame. Paseaza dovleacul cu o furculita sau introdu-l in blender, pentru un rezultat mai rapid.

Peste dovleacul pasat, adauga esenta de vanilie, untul de nuci, siropul de artar si uleiul de cocos. Amesteca foarte bine, pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Daca nu ai sirop de artar, poti folosi sirop de agave sau chiar miere.

In continuare, adauga peste mix faina de ovaz, cacaua si praful de copt, in ploaie, amestecand continuu cu o lingura. Cand ai obtinut un amestec omogen, adauga nucile si banutii de ciocolata, pastrand putin si pentru decor. Amesteca usor compozitia, pana cand nucile si ciocolata s-au incorporat in tot aluatul.La final, toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt. Presara nucile si ciocolata ramasa, apoi baga prajitura in cuptor timp de 40-45 de minute, la 190 de grade Celsius.

Inainte sa o tai si sa o gusti, las-o la racit in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de o ora. In caz contrar, negresa nu se va taia la fel de bine. Stim ca asteptare este grea, dar iti promitem ca merita!

Dupa ce negresa cu dovleac s-a racit, scoate-o pe un fund de lemn si tai-o in patratele egale. Serveste-o simpla sau cu putina inghetata de vanilie deasupra.

Daca vrei sa o servesti calda, a doua zi, alaturi de cafea, pune o portie la microunde, timp de 10 secunde sau in cuptorul preincalzit, timp de 5-6 minute. Vei obtine temperatura optima si textura perfecta!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.