Rețetă de clătite de post. Un desert gustos și sănătos

2 martie 2023  |  06:45  |  👁 123 Vizualizari


Cei care țin Postul Paștelui pot prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă de clătite fără lapte și fără ou. Acest desert este mult mai sănătos decât cel clasic.

Cei care țin Postul Pastelui pot prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă de clătite fără lapte și fără ou. Clătitele de post de prepară aproape la fel ca cele de frupt, doar că trebuie să înlocuiţi nişte ingrediente. Gospodinele pot adăuga apă minerală sau lapte de soia.

Pentru această reţetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană de apă minerală carbogazoasă, o cană de făină, o lingurăţă de zahăr, dar nu-i obligatoriu, 50 de ml de ulei şi o lingură de zahăr vanilat şi un praf de sare. Dacă vreţi ca aluatul să iasă pufos, puteţi să puneţi o linguriţă de praf de copt.

Cea mai gustoasă rețetă de clătite de post

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Uleiul este necesar pentru face aluatul mai fraged. Dacă compoziţia este prea groasă, puteţi să mai puneţi apă minerală. Dacă-i prea subţire, trebuie doar să adăugați mai multă făină.

Dacă vreţi mai multă aromă, puteţi să puneţi puţină esenţă de migdale, portocale sau lămâie, după preferenţi. Tigaia trebuie încinsă în prealabil. Uleiul poate să fie pus în compoziție sau în tigaie. Acum a mai rămas doar să prăjiți clătitele și gata.

Puteți să umpleți clătitele cu dulceaţă, miere de albine, zahăr pudră, miere şi banane sau ciocolată de post, potrivit gustoase.net.

 

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.