Restrictiile se ridica, dar starea de alerta ramane! Florin Cîțu: romanii sa inteleaga ca inca suntem in pandemie

14 mai 2021  |  05:39  |  👁 563 Vizualizari


Deși au început măsurile de relaxare, iar din data de 15 mai masca de protecție nu o să mai fie obligatorie în spațiile deschise și restricțiile de noapte se vor ridica, starea de alertă încă va rămâne valabilă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat  că starea de alertă rămâne valabilă pe întreg teritoriul României. Acesta a explicat că decizia de a menține starea de alertă a fost luată în contextul în care pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat.

„Starea de alertă rămâne! Românii să înțeleagă că încă suntem în pandemie. Lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut pandemia. Deocamdată, abia am adoptat-o, nu văd în acest moment o ridicare a stării de alertă. Putem să funcționăm cu astfel de măsuri și cu starea de alertă. Pandemia nu a dispărut. Vom evalua permanent situația”, a declarat Florin Cîțu.

Relaxarea restricțiilor din data de 15 mai

Prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Astfel, din data de 15 mai, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.

De asemenea, din data de 15 mai se ridică și restricțiile de noapte, iar românii vor putea circula pe stradă toată noaptea. Mai mult, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din capacitate, iar în ceea ce privește școlile se păstrează în continuare scenariul galben, verde.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.