Rechizite, îmbrăcăminte și jucării suspecte a fi contrafăcute, în Ploiești.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au organizat și desfășurat o acțiune în Ploiești, în vederea preveniri și combaterii comerțului ilicit cu produse specifice începutului de an școlar, dar și a comerțului cu produse contrafăcute din această gamă, a anunțat IPJ Prahova.

În timpul acțiunii, polițiștii au efectuat un control și la punctul de lucru al unei societăți comerciale, unde oamenii legii au constatat că agentul economic oferea spre comercializare 765 produse inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență și nici certificate de calitate și conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

 

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație de mărfuri contrafăcute”, faptă prevăzută de art. 90 alin. 1 litera b din Legea nr. 84/1998. De asemenea, s-a constatat că agentul economic avea expuse la vânzare 92 de rechizite școlare, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență. Persoana juridică a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 1 litera e din Legea nr. 12/1990, iar mărfurile au fost confiscate ca și măsură complementară, conform prevederilor art. 3 din același act normativ”, a precizat IPJ Prahova.

 

Pentru neregulile constatate în timpul controalelor efectuate în Ploiești, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 55.000 lei.

 

Pe durata verificărilor, oamenii legii au indisponibilizat mărfuri suspecte a fi contrafăcute (articole vestimentare pentru copii și pentru adulți, jucării, rechizite, etc.), în valoare de 92.000 lei și au confiscat articole de îmbrăcăminte, jucării, rechizite, de 2.960 lei.

 

 

Related posts

Leave a Comment

4 × three =