Rafila, despre testarea gratuită a angajaților la stat: Este o soluţie pentru o perioadă limitată de timp

12 noiembrie 2021  |  09:33  |  👁 294 Vizualizari


Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Întrebat dacă ar fi o soluţie testarea pe banii statului pe o perioadă de două luni pentru ca populaţia să se obişnuiască cu accesul pe baza certificatului verde COVID la locul de muncă, Rafila a spus:

  • „Este o soluţie pentru o perioadă limitată de timp. Lucrul ăsta se întâmplă sau s-a întâmplat în multe ţări din Uniunea Europeană. Noi ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune extrem de mare pe populaţie, nu numai pe spitale şi cu o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv asupra personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale. Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi, de asemenea, trebuie să înceteze discriminarea, trebuie să încurajăm testarea. Sigur că încurajarea testării nu înseamnă că oricine se poate testa pe termen nedefinit şi cu o frecvenţă nedefinită. Va exista o definire a numărului de teste”.

Rafila a prezentat propunerile pe domenil sănătate, el precizând că se doreşte accesul extins la testare. ”Putem înfiinţa mult peste 1.000 de centre unde se poate face testare. Problema este accesul la aceste teste”, a spus deputatul PSD.

Partidele îşi mai propun acordarea asistenţei medicale ambulatorii, pacienţii să se adreseze cât mai aproape de casă şi să beneficieze de tratament, accesul la terapie antivirala şi stimularea producţiei interne de antivirale.

Rafila a mai enumerat evaluarea rapidă a spitalelor şi creşterea siguranţei cât este posibil în secţiile ATI.

Alexandru Rafila a explicat că testarea se întâmplă în multe ţări din Europa.

”Noi ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populaţie şi o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv la adresa personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale.

”Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi de asemenea trebuie să înceteze discriminarea”, a spus el.

Rafila a arătat că ”vaccinarea este singura soluţie pentru că noi vrem să evităm valul cinci şi evitarea acestui val, va exista dacă populaţia acestei ţări va decide să se vaccineze”.

El a mai arătat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o ”dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.