Raed Arafat dorește introducerea video call-urilor la 112

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență are în vedere o dezvoltare la nivel tehnic a serviciului 112, introducerea video call-urilor.

În cadrul unei conferințe care a avut loc zilele trecute, Raed Arafat a declarat că „Sunt trei centre momentan pe telemedicină, Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi”. Acesta a insistat pe ideea că viitorul medicinei în situații de urgență este telemedicina, care va fi foarte utilă mai ales în cazul accidentelor vascular-cerebrale. Arafat a menționat că noul sistem 112 va permite în viitor video-call-urile, fapt ce va eficientiza luarea deciziilor în timpi optimi de către personalul dispeceratului.

„Mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să-ţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul”, a spus şeful DSU.

Raed Arafat a declarat că sistemul este în proces de upgradare și că în acest moment pe teritoriul României sunt trei centre pe telemedicină – Bucureşti, Târgu Mureş, Iaşi.

„Folosirea telemedicinei în prespital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul, înseamnă că şi apelantul dacă la dispecerat personalul e instruit poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii”, a spus şeful DSU.

Related posts

Leave a Comment

twenty − 15 =