Radu Oprea: Nu îi este rușine ministrului Popescu, după un an de guvernare să spună că jumătate din măștile de protecție sunt neconforme? Păi ANPC în subordinea cui este?

26 noiembrie 2020  |  08:27  |  👁 104 Vizualizari


Ștefan Radu Oprea – fost ministru al Mediului de Afaceri în Guvernul Dăncilă și candidat din partea PSD Prahova pentru un nou mandat de senator la alegerile parlamentare din 6 decembrie a criticat, în emisiune la Realitatea PLUS, declarațiile actualului ministru al Economiei, Virgil Popescu, privind descoperirea măștilor de protecție neconforme. De asemenea, Radu Oprea a subliniat că parlamentarii USR, PNL și PMP țin blocată activitatea Parlamentului, prin neprezentarea lor la ședințele de lucru.

„Păi nu îi este rușine ministrului Popescu, după un an de zile de guvernare să iasă să spună că jumătate din măștile de protecție sunt neconforme? Dar ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protecția Consumatorilor), în subordinea cui este? După ce am avut un imens scandal la Unifarm, nu trebuie să meargă să verifice? Toată lumea a aflat de scandalul Unifarm, cu toate acele firme obscure (…) de ce n-a verificat domnul Popescu? Firmele acelea au câștigat licitații cu statul român, de ce nu s-a verificat marfa când a intrat în România, nu trebuia protejată populația?”, a comentat Radu Oprea.

Reamintim că miercuri, ministrul Virgil Popescu a declarat la B1TV, că au fost găsite până în acest moment 20 de milioane de măști de protecție neconforme, inclusiv în farmacii, și că au fost date amenzi în valoare de 18 milioane de lei. „Au fost la vânzare măști neconforme. Ele au fost oprite, și vorbim de peste 20 de milioane de măști, au fost oprite de la comercializare, s-au dat amenzi. Am discutat azi cu directorul general ANPC să înaintăm dosarul pentru că este posibil să existe fapte penale. Nu mi se pare deloc normal să accepți, sau să produci pe piață și să minți (…)” a comentat Popescu.

Radu Oprea a mai subliniat că e de neconceput cum parlamentarii liberali, împreună cu cei ai USR și PMP, continuă să-și ia indemnizația deși nu vin să muncească de săptămâni întregi.

„Cum se duc și indrăznesc să își ridice indemnizațiile, când n-am avut program de lucru aprobat la Parlament? N-au avut loc ședințe de lucru… Parlamentarii trebuie să vină la muncă, că de aceea sunt plătiți”, i-a reproșat Radu Oprea deputatului PNL, Cristina Trăila, care de asemenea s-a aflat în emisiune la Realitatea PLUS.

În replică, Trăilă a spus că „PSD deține majoritatea toxică în Parlament”.  „Pentru că aveți majoritate toxică ați atacat toate legile la Curtea Constituțională”, a comentat Trăilă.

Oprea a răspuns că dacă PSD ar fi avut majoritatea care să-i confere forță de decizie, așa cum insinuează PNL, ar fi amânat alegerile parlamentare, iar Parlamentul ar fi funcționat. „Daca aveam majoritate, legea de amanare a alegerilor s-ar fi aprobat, iar Parlamentul ar fi functionat, dar parlamentul este blocat în prezent, pentru că reprezentanții PNL, PMP și USR nu se prezinta la lucru”, a spus Oprea.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.