Putin şi prinţul moştenitor saudit au discutat despre situaţia pe piaţa petrolului

22 iulie 2022  |  05:52  |  👁 279 Vizualizari


Preşedintele rus Vladimir Putin şi prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman au avut o discuţie prin telefon joi, în care au subliniat importanţa cooperării pe mai departe în cadrul grupului OPEC+ al ţărilor producătoare de petrol, a transmis Kremlinul, potrivit Reuters.

Discuţia a avut loc la şase zile după ce preşedintele american Joe Biden i-a făcut o vizită prinţului moştenitor în Arabia Saudită, ceea ce evidenţiază importanţa regatului atât pentru Washington, cât şi pentru Moscova, într-o perioadă în care războiul Rusiei în Ucraina produce turbulenţe pe pieţele energetice globale.

‘Situaţia actuală pe pieţele de petrol globale a fost analizată în detaliu. A fost subliniată importanţa coordonării în continuare în cadrul OPEC+’, a comunicat Kremlinul.

‘S-a luat notă cu satisfacţie că ţările participante la acest format îşi îndeplinesc în mod constant obligaţiile pentru a menţine echilibrul şi stabilitatea necesare pe piaţa globală a energiei’, adaugă comunicatul.

OPEC+ reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu un grup de alţi producători, condus de Rusia.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au mai discutat despre extinderea relaţiilor comerciale şi economice, şi au făcut schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.