PSD solicită criterii obiective pentru alocarea fondurilor la nivel local, independent de competiţia internă din PNL

14 iulie 2021  |  10:11  |  👁 326 Vizualizari


PSD cere premierului Cîţu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obţine vreun avantaj politic în competiţia pentru şefia PNL. „Rectificarea bugetară şi alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective şi echitabile, în funcţie de necesarul de finanţare al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”,  au mai transmis social-democraţii.

„Dezvoltarea comunităţilor locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîţu nu are dreptul să folosească banii publici colectaţi de la români pentru a-şi cumpăra fotoliul de şef al partidului.

Demiterea ministrului de Finanţe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influenţă, demascată de invitaţiile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenţiei lui Florin Cîţu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obţine un folos personal necuvenit.

În cazul în care această intenţie se va materializa prin alocări bugetare subiective, după orientarea primarilor PNL în cadrul competiţiei interne a partidului, este necesară intervenţia imediată a organelor de anchetă.

 

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunităţile locale din România. Banii ţării nu pot fi transformaţi într-o puşculiţă de partid, ca premiu politic al războiului tot mai aberant pentru putere dintre Cîţu şi Orban!”, precizează PSD, în comunicatul de presă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.